linktree Atrinik.org - Multiplayer Online Role Playing Game  >  Atrinik Servers  >  Main Server
linktree Topic: Main Server Offline?
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Main Server Offline?  (Read 6352 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. Bookmarked by 0 members.
Offline NiteStar

Posts: 466
Gender: Male
« on: February 26, 2012, 09:12:08 am »

I've been trying to play Atrinik for a few weeks now but no servers are showing up in the list (other than localhost, of course, which isn't even a server). Anyone know what's going on?

 :shifty:
 Logged
Offline Ghost

Do not read this or you will go bli
Posts: 162
Gender: Male
« Reply #1 on: February 26, 2012, 09:59:44 am »

Ghost      s  are haunting it.
 Logged

Collector of Chilis and Gems/Pearls/Nuggets of all size and type
Offline Mamoru
Developer
Edwin Miltenburg

Posts: 625
Gender: Male
« Reply #2 on: February 26, 2012, 01:13:58 pm »

According to the metaserver, game.atrinik.org was last seen online at 17/2/2012.
However, the latest commits to the source code repo were made by Cleo this morning.
I'm sorry I don't know anything else, I haven't been around a lot lately.
M.
 Logged
Online Cleo
Developer
Alex Tokar

Posts: 580
Gender: Male
« Reply #3 on: February 26, 2012, 08:53:16 pm »

The server was online, but it appears the metaserver thread died (due to some mysterious reason) on February 17, so it couldn't inform the metaserver about its presence. It was still reachable with "-server game.atrinik.org" switch, however. I restarted the server, and the metaserver thread is now up and running again.

My best guess is that threads have a maximum TTL, in either seconds or milliseconds, and after that is reached/overflowed, they die. The server was up since Sep 24, so it's probably the most likely explanation...
 Logged
Offline Mamoru
Developer
Edwin Miltenburg

Posts: 625
Gender: Male
« Reply #4 on: April 10, 2013, 01:29:58 pm »

Seems like this is happening again.
game.atrinik.org:13327 is responding but the metaserver isn't updating.

Mamoru

(necropost o.o)
 Logged
Online Cleo
Developer
Alex Tokar

Posts: 580
Gender: Male
« Reply #5 on: April 10, 2013, 02:45:36 pm »

o.O you brokes it!
 Logged
Online Cleo
Developer
Alex Tokar

Posts: 580
Gender: Male
« Reply #6 on: April 10, 2013, 02:54:17 pm »

Just restarted the server with a /shutdown, that seems to have fixed it. Feel free to do that if it happens in the future. I'll add some debugging to the existing metaserver thread code to see what's going on...

Also remind me to add a "Server" button or something to the main screen, with which you could join a specific server, instead of using "-server" from the command line, cause that's annoying on Windows...
 Logged
Offline ddhanna
Main Server Mod
Contributor

Posts: 184
Gender: Male
« Reply #7 on: April 10, 2013, 09:25:14 pm »

The server button is a good idea.

thanks for the fix Cleo
 Logged
Offline KpOBoCbIT
Posts: 2
Gender: Male
« Reply #8 on: September 22, 2013, 09:10:29 pm »

Woooo ! Server please !  :smug:
 Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to: